Nie pierwszy już raz nauczyciel techniki w naszej szkole wprowadza uczniów w tajniki sztuki kulinarnej. Tym razem okazja była wyjątkowa, bo kiedy jak nie w tłusty czwartek możemy pozwolić sobie na nieco więcej słodyczy. Uczniowie zaopatrzeni w ciasta francuskie, czekoladę, powidła i dżemy formowali różnych kształtów ciastka, faworki czy ślimaczki, które następnie wypiekali w piekarnikach zakupionych w ramach Laboratoriów Przyszłości. Zabawy przy tym było niemało, a zapach roznosił się po całej szkole…
A czy wiedzieliście, że najstarsze pączki podawane w tłusty czwartek wcale nie były słodkie. Nadziewano je słoniną i kiełbasą.
Sprzęt kuchenny zakupiono w ramach Laboratorium Przyszłości – inicjatywie edukacyjnej realizowanej przez Ministerstwo Edukacji i Nauki we współpracy z Centrum GovTech w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów.